References in periodicals archive ?
Uniunea Europeana a cunoscut procese de extindere in cursul carora migratia internationala nu a cunoscut modificari semnificative.
Romania nu poate fi considerata o sursa permanenta a migratiei in masa catre Uniunea Europeana. Preferinta evidenta pentru imobilitate ne asteptam a se intensifca in continuare.
Uniunea Europeana a fost creata cu scopul de a se pune capat acestor surse conflictuale, dar mai ales, razboaielor sangeroase dintre tarile vecine, care au culminat cu cel de al Doilea Razboi Mondial.
In ultima perioada, expertii au constatat lipsa de interes a femeilor europene pentru politica, iar o mare parte dintre acestea se declara mai putin informate si interesate de Uniunea Europeana si politica si au o imagine mai proasta despre Uniune decat barbatii.
335-360; vedeti, de asemenea, Marius Profiroiu (coord.), Tudorel Andrei, Marius Dinca, Radu Carp, Reforma administratiei publice in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, Bucuresti: Institutul European din Romania, 2006.
335-360; Marius Profiroiu, Tudorel Andrei, Marius Dinca, Radu Carp, Reforma administratiei publice in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, Bucuresti: Institutul European din Romania, 2006.
Consolidarea institutiilor democratice si recenta aderare a Romaniei la Uniunea Europeana incepand cu 1 ianuarie 2007 ar trebui sa ofere conditiile necesare depasirii acestui provizorat.
Dupa 1990, acest termen este insusit si de Uniunea Europeana, folosirea sa fiind insa indicativa si nu obligatorie pentru statele membre.
Experienta si atitudinea credinciosilor in Uniunea Europeana difera de la o comunitate la alta, de la o perioada la alta, de la o regiune la alta.