Sar

(redirected from Sarcina)
Also found in: Dictionary, Medical, Encyclopedia, Wikipedia.
Related to Sarcina: Sarcina ventriculi, diplobacilli

SAR

The ISO 4217 currency code for the Saudi Arabian Riyal.
Copyright © 2012, Campbell R. Harvey. All Rights Reserved.

Sar

ISO 4217 code for the Saudi Arabian riyal. It became the official currency of the Kingdom at its establishment in 1932; it is the successor currency to the Hejaz riyal. Between 1986 and 2003, the riyal was pegged to Special Drawing Rights, but in practice, this was effectively a peg to the U.S. dollar. The peg was officially changed to the dollar in 2003 and has been in effect since (with the exception of a brief period toward the end of 2007). It is issued by the Saudi Arabian Monetary Agency.
Farlex Financial Dictionary. © 2012 Farlex, Inc. All Rights Reserved
References in periodicals archive ?
In plus, conditionarea contextuala de frica, care reprezinta o sarcina de invatare asociativa dependenta de hipocamp, a indicat ca memoria de recunoastere de lunga durata nu este afectata la cele doua linii ('strains'), deoarece nu s-au observat modificari semnificative ale scorurilor de imobilizare la testarea realizata la 24 de ore de la training.
Asadar, odata constatat faptul ca, sub aspect functional, teoria simonista isi asuma sarcina de a elabora prima doctrina a societatii industriale, vom remarca faptul ca ceea ce caracterizeaza perioada simonista nu este elogiul libertatii religioase prin intelegerea fundamentului si naturii socialului, ci inceputul unei noi epoci si al adaptarii la noua situatie.
Comisiunea nu propune o linie prea precisa de frontiera; ea recomanda ca aceasta sarcina sa fie data unei comisiuni de frontiera.
Tendinta este oricum de a o considera pe cea dintai drept "puterea executiva propriu-zisa" (17), avand sarcina de a a aplica legea, de a mentine ordinea si siguranta, de a rezolva diversele probleme ale societatii, reprezentand "actiunea vitala a guvernarii" (18).
Iar in calitate de nucleu si emblema a filosofiei, metafizicii ii revine rolul de a-si asuma aceasta ingrata dar, in acelasi timp, nobila sarcina de a tatona abisurile realitatii si de a intretine speranta intelegerii ei ultime, speranta care nu trebuie etichetata, intr-o maniera inhibatorie, drept o utopie, ci pusa ca un ideal luminos, care poate lucra rodnic in mintile dornice de cunoastere.
Cea mai clara dovada in acest sens o reprezinta numeroasele "comisii prezidentiale" (pentru condamnarea comunismului, pentru reformarea regimului politic, a sistemului sanitar, a sistemului de invatamant etc.), formate din experti in varii domenii, a caror sarcina este sa gaseasca un alibi "stiintific" unor actiuni pur politice.
Se prezinta cazul, verbal sau ca inregistrare audio, filmare, iar invatatoarea explica sarcina de lucru, apoi lasa timp copiilor pentru a reflecta asupra cazului, ghideaza discutiile pe baza situatiei prezentate.
Accidentele de munca sunt, de asemenea, excluse, ele fiind in sarcina angajatorului, care recurge la companiile de asigurari.
Cannae Pro Gears SARCINA RALLY PACK combines a classic top-loader hiking pack with the focused utility of a Cordura tactical pack.
aureus, Micrococcus lysodeikticus and Sarcina lutea, and moderately active against E.
Netronome is collaborating with six silicon companies, Achronix, GLOBALFOUNDRIES, Kandou, NXP, Sarcina and SiFive, to develop an open architecture and related specifications for developing chiplets that promise to reduce silicon development and manufacturing costs.
Se ha encontrado Lactobacillus salivarius y Sarcina ventriculi, tanto en mucosa gastrica equina sana como en lesiones ulcerativas; ademas, en una lesion ulcerativa se encontro Enterococcus faecium y Escherichia fergusonii superficial e intraepitelial, respectivamente [10].