Orase

Orase

In Romania, a political subdivision for a rural municipality.
References in periodicals archive ?
1938) Planuri de orase si mosii, Biblioteca Academiei Romane.
Studiu in trei orase romanesti' (The Publics' Perception Regarding the Efficient and Responsible Use of Resources by Public Institutions from Urban Areas.
recepcion de Orase Walpole en casa de Madame Du Deffaud, que la
Conferinta avand loc la Bruges, la intervale lungi de timp, acesta putand sa viziteze alte orase belgiene, prietenii sai favoriti fiind oameni care asemeni lui, au imbinat preocuparile culturale cu responsabilitatile politice.
Autoritatile administratiei publice, prin care se realizeaza autonomia locala in comune si in orase, sunt consiliile locale formate din persoanele desemnate de Partidul Democrat Liberal.
Para Orase Freeland Judson, periodista e historiador de la ciencia, no es asi.
Dupa perioada de declin major pe care a traversat-o (rata a somajului foarte ridicata, foamete, orase bombardate, infrastructura distrusa, starea sanatatii populatiei precara, dezechilibru demografic, etc.
Dezvoltarea industriala a provocat exodul populatiei rurale spre orase si aparitia marilor aglomerari urbane, care au schimbat radical raporturile dintre lumea satelor si lumea oraselor (de pilda, in anul 1910, populatia rurala din Anglia ajunsese la 12% din totalul populatiei acestei tari).
O analogie permite sa ilustreze aceasta teza: daca admitem ca in interiorul unei tari trebuie eliminate obstacolele la comertul intre diferitele orase si regiuni si imbunatatita comunicarea pentru favorizarea cresterii productiei si satisfacerea nevoilor printr-o specializare a diferitelor localitati si o productie de mari dimensiuni, atunci trebuie sa acceptam aceste argumente si pentru comertul international.